top of page

3 Tips: Hvordan forbereder vi os til familiefotografering

Opdateret: 3. mar. 2020

Der er mange der er usikre på hvordan de skal forberede sig på at jeg kommer og fotograferer. Det kan jeg godt forstå. For mange er det ikke en situation man har prøvet mange gange. Måske er du utrolig for hvordan børnene reagerer? Bliver de kede af det, eller sure?


For at få en god oplevelse for hele familien har jeg i dette blog-indlæg forsøgt at samle mine bedste råd til hvordan i bedst forbereder jer :-).

Tip 1: Uden Mad og Drikke...

Der er en rigtig god ide at give jeres børn noget mad før jeg kommer. I behøver ikke at gøre noget stort ud af det - bare giv dem hvad de normalt spiser. Mætte børn er glade børn, og det hele bliver lidt lettere når man ikke er sulten. Maden giver også god energi - og det kan man godt se på billederne.Tip 2: Tal med jeres børn

Prøv at tale med jeres børn om at jeg kommer og fotograferer. I kan fx vise jeres børn et billede af mig.

Fortæl at Pamela kommer forbi for at tage nogle billeder. Fortæl også gerne lidt om mig, fx. at jeg har 4 børn, at jeg er sygeplejerske.


Et godt tidspunkt kan være til morgenmaden den dag jeg kommer, eller evt. under aftensmaden dagen før.


Når i taler med jeres børn om at jeg kommer, så kender børnene mig lidt på forhånd. Det betyder, at de er mindre generte og tør vise deres følelsen. Det giver mere naturlige billeder, og så bliver resultatet meget bedre :-)


Tip 3: Tænk over Tøjet

Tænk over hvilket sæt tøj børnene skal have på. Prøv at undgå tøj med skrigende farver, store print eller logoer. Undgå også at børnene har helt sort tøj på fra top til tå. Tøjet må til gengæld meget gerne have noget struktur som der fx. er i naturlige materialer som uld, fløjl el lign.


Det er en rigtig god ide at finde tøjet frem et par dage i forvejen - så er i også sikre på at det ikke bliver brugt dagen før og er helt smurt ind i jordbærmarmelade.


Bonus-råd:

Tænk over hvad der skal ske under selve fotograferingen. Det er normalt en rigtig god ide, hvis jeg kan fotograferer jeg imens i laver noget. Meget gerne nogle helt normale ting. Det kunne fx. være at i bager en kage sammen, at ungerne leger, at i spiser frokost, eller noget helt tredje.


Det skal være noget der falder jer helt naturligt, og ikke virke opsat. Det er rigtigt vigtigt hvis i gerne vil ramme en naturlige umidbare og dokumentaristiske stil som jeg går efter:-)Jeg håber, at ovenstående råd har givet lidt klarhed omkring hvordan i bedst kan forberede jer til at jeg kommer på besøg:-) Har du andre gode råd? Del dem meget gerne herunder!


Kærlig Hilsen,


Pamela


#familiefotografering #3tiptilgodforberedelse #fotografenkommer

32 visninger0 kommentarer
bottom of page